Министарство: И следеће недеље ђаци иду нормално у школе

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRICЂаци са учитељицом у обновљеној школи у селу Рсовци на Старој планини
Ђаци са учитељицом у обновљеној школи у селу Рсовци на Старој планини - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Министарство просвете одлучило је да од понедељка сви ђаци иду нормално у школу.
"У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 29. новембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно", одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.
Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“, утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.
Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 918 (0,12одсто) оболелих.
У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је осам (0,02) одсто одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 107 (0,27 одсто ) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и шест (0,02 одсто ) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала