- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Највећа грешка коју правимо чим седнемо у ауто

CC0 / / Вожња
Вожња - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Нешто најбоље што је ико могао да измисли да возаче јесте грејање у ауту и паметне справе које омогућавају да се ауто загреје пре него седнете у њега. Грејање у ауту вам се чини као одлична идеја док ујутру идете на посао и путујете по хладноћи, али то није баш сјајно решење. То што ћете укључити грејање вашем ауту може више да шкоди него користи.
Навику да укључујете грејање у ауту сигурно имате још од времена ваших родитеља и делује вам сасвим логично да се возите у топлом ауту. Мотори у новијим аутомобилима су много другачији од оних који се налазе у аутомобилима које су возили ваши родитељи. Модерни аутомобили су направљени тако да могу да функционишу у свим условима. Ово је у потпуној супротности са старијим моделима којима је требало 10 до 15 минута да се загреју.
Како бисте угрејали ваш аутомобил, све што треба да урадите јесте да мало сачекате и он ће се током вожње угрејати јер му мотор ради пуном паром. Уколико још и укључите грејање, потрошићете много више бензина. Поред беспотребног трошења бензина, вишак горива може да процури унутар зидова цилиндра и коморе за сагоревање. Уместо да продужавате век трајања вашег аутомобила, ви ћете овако само да га скратите, пише портал Магазин Новости.
Уколико мало истрпите хладноћу и не палите увек грејање, ваш аутомобил ће дуже да буде исправан. Ауто се брже греје када је у покрету, па не само да ћете сачувати гориво и уштедети новац, сачуваћете и ваш ауто од оштећења. Пре него што стартујете аутомобил, потрудите се да вам сви прозори буду чисти од снега и леда, а ауто ће се током вожње сам од себе угрејати.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
ДРУШТВО
Колико дуго гориво сме да стоји у резервоару аутомобила?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала