- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак стрепи од Новака – најтежи задатак у каријери

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину
Новак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Српски тенисери предвођени Новаком Ђоковићем од 16 часова играју против селекције Аустрије у оквиру групе Ф на Дејвис купу, а најбољи играч света састаје се са Денисом Новаком.
Српски тенисери у петак од 16 часова почињу такмичење на Дејвис купу, а други сингл меч играће Новак Ђоковић против Дениса Новака, најбоље рангираног аустријског тенисера.
Познато је да ће такмичарски дан отворити Душан Лајовић у дуелу са Гералдом Мелцером. Дуел пратите уживо уз Спутњик.
Након што је Ђоковић стигао у Инсбрук, Виктор Троицки, селектор српског тима, истакао је да је први рекет света мотивисанији него икада што ће бити додатни изазов за Дениса Новака.
„Изазов са Ђоковићем ће бити највиша тачка моје каријере, али и најтежи могући задатак на тениском терену, наравно. Знам много људи који добро познају Ђоковића и гледао сам много његових мечева. Даћу све од себе као аутсајдер“, искрен је Аустријанац.
Штефан Квоубек, селектор аустријског Дејвис куп тима, истакао је да Денис има брзу игру која би могла да створи притисак код Ђоковића, али да је истина да српски тенисер на терену нема слабу тачку.
„Ђоковићеве слабости готово и да не постоје. Морате га држати под притиском и Денис то може играјући брзо. Морате да будете у стању да га изненадите. Овде је већ два дана, али ово је Инсбрук, нешто ново за њега“, објаснио је Квоубек.
Денис Новак нашалио се поводом маестралног кретања и дефанзиве српског аса.
„Не креће се баш добро, па ћу покушати да га натерам да трчи са једне на другу страну“, рекао је кроз смех Аустријанац алудирајући на невероватне потезе које је Ђоковић правио у претходном периоду када је стизао све што противник пошаље.
Аустријски тенисери имају предност јер играју у својој земљи, али им то неће бити од великог значаја јер публика неће присуствовати мечевима због пандемија корона вируса.
Србија је велики фаворит против Аустрије што показује и ранг играча. Ипак, сигуран бод домаћини ће тражити у дублу у којем ће играти Оливер Марах и Филип Освалд.
Након Аустрије, српски тенисери у суботу у оквиру групе Ф играју против репрезентације Немачке која је ослабљена за Александра Сашу Зверева.
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Аустрија бацила „отровну стрелицу“ – стигао је одговор: „Новак је мотивисанији више од уобичајеног“
Србија тениска репрезентација, АТП Куп - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Ђоковић се суочава са новим притиском – упитан је наступ за Србију
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Швеђанин верује – Ђоковића се више не плаше
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала