- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је био Павле Јопа Костић – младић из Србије који је требало да освоји свет

Павле Јопа (Yoppa) Костић, српски ЛоЛ играч (преминуо 23.11.2021.)
Павле Јопа (Yoppa) Костић, српски ЛоЛ играч (преминуо 23.11.2021.) - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Професионални српски еспорт играч, двадесеттрогодишњи Павле „Јопа“ (Yoppa) Костић, преминуо је у уторак због компликација проузрокованих вирусом корона. Павле је био најбољи српски ЛоЛ (League of Legends) играч и неко коме је предвиђана блистава будућност у еспорт свету.
Професионални играч популарне видео-игрице је био један од најбољих српских, али и балканских еспорт играча, а наступао је за секцију немачке организације Шалке 04.
Двадесеттрогодишњи Костић се такмичио од 2016. године, а највеће успехе остварио је у академијама професионалних тимова као што су МАД Лајонс, Џајантс и Виталити.
Јопа је био први Србин који се попео на прво место табеле челенџер ранка на западноевропском серверу (EUW) и један од првих људи из наше земље који су успели да се такмиче на највишем нивоу ЛоЛ-а.
У децембру 2020. године Костић је прешао у академију Шалкеа, а прошле недеље је постао слободан агент и изашао на тржиште у потрази за новим тимом.
Једном приликом је умало остварио трансфер у једну од највећих еспорт организација на свету Тим Соло Мид (ТСМ), али се исти изјаловио због проблема са визом.
Од Јопе су се опростили многобројни бивши играчи, противници и тимови.
„Имамо сјајне успомене из времена које смо провели са тобом у Берлину. Заувек ћеш остати урезан у нашим срцима“, навео је тим Виталити.
„Искрено, не знам шта да кажем. Много времена смо провели заједно играјући у ЛВП-у и јако бих волео да могу да вратим време. Почивај у миру, Павле“, написао је мид-лејнер Оскар „Селфмејд“ Бодерек.
„Шокирани смо и остављени без текста. Шалке 04 жали за одласком Павла Јопе Костића. Наше саучешће његовој породици, вољенима и пријатељима. Заувек ћемо неговати успомену на њега“, наведено је из организације Шалке 04.
Ако желите да се боље упознате са Павловим ликом и делом, погледајте његов интервју из јануара 2019. године:
Украјинац рекао да је Крим – Русија, па му претили смрћу /видео/
Србин са „крова“ Европе за Спутњик: Да ми је неко рекао...
Руско-украјински На'Ви срушио снове Балканаца на турниру који је оборио рекорде /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала