- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Престаје потреба за увозом струје: Блок 1 у Термоелектрани „Никола Тесла Б“ пуштен у пробни рад

© Sputnik / Јевгениј Бијатов / Уђи у базу фотографијаТермоелектрана
Термоелектрана - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Блок 1 у Термоелектрани „Никола Тесла Б“ јутрос је пуштен у пробни рад. Капитални ремонт повећао је његову снагу за још 20 мегавата па сада она износи 670 мегавата.
Рад Термоелектране „Никола Тесла Б“ у пуном капацитету обезбеђује стабилност снабдевања земље електричном енергијом, а враћањем Блока 1 у погон, како наводи РТС, престаје и потреба за увозом струје.
Ремонт је завршен месец раније, а ЕПС је за те радове издвојио 90 милиона евра.
Из ТЕНТ-а је саопштено да ће, осим повећања снаге, радног века и енергетске ефикасности, ревитализација унапредити и услове заштите животне средине.
„Уградњом система за редукцију азотних оксида, смањиће се емисија азотних оксида испод 200 милиграма по кубном метру. Еколошки пројекти интензивно се раде и у ТЕНТ А и у ТЕНТ Б. Напредује градња постројења за одсумпоравање у ТЕНТ А, а започет је и пројекат градње таквог постројења и у ТЕНТ Б“, истиче се у саопштењу.
Додаје се да је циљ да у највећој фабрици струје на Балкану, где се производи више од половина електричне енергије реализују сви пројекти за заштиту животне средине и да до 2027. године све термоелектране ЕПС-а буду у потпуној усаглашености са Директивом о индустријским емисијама.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала