- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин, Пашињан и Алијев: Постигли смо договор, више нема препрека да се направи демаркација граница

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПреговори у Сочију, председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Русије Владимир Путин и премијер Јерменије Никол Пашињан
Преговори у Сочију, председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Русије Владимир Путин и премијер Јерменије Никол Пашињан - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је након састанака са премијером Јерменије Николом Пашињаном и председником Азербејџана Илхамом Алијвеом изјавио да је постигнут договор да се деблокирају транспортни коридори, те је нагласио да више нема никаквих препрека да се заврши посао по питању демаркације граница између те две бивше совјетске републике.

„Веома смо детаљно разговарали о економским питањима, о развоју економских веза Јерменије и Азербејџана и први корак који је договорен јесте да се деблокирају транспортни коридори. То се тиче и железнице и друмског саобраћаја. Требало би да се захвалимо нашим вице премијерима који над тим питањима раде већ одређено време“, казао је Путин.

Руски председник је такође рекао и да је постигнут кључни договор, а то је да се створи механизам који ће се бавити демаркацијом граница те две државе.
„До краја године ћемо увести тај механизам, више нема никаквих препрека да се тако нешто спроведе у дело“, истакао је он.
Руски председник је навео и да је састанак у Сочију, који је трајао три сата, био изузетно конструктиван и да је обављена веома дубока анализа целокупне ситуације.
Такође је најавио и да ће наредне седмице вице премијери Јерменије и Азербејџана допутовати у Москву где ће наставити рад на превазилажењу свих проблема који су се накупили између те две земље.
Са своје стране Пашињан је казао да је састанак са Путином и Алијевом био изузетно позитиван и отворен.
„Желим да захвалим руском председнику за позив и за стварање овакве радне атмосфере. Имали смо веома позитиван разговор, дотакли смо се фактички свих питања на изузетно отворен начин“, рекао је.
И Алијев је навео да су преговори били веома садржајни и искрени, те да је на веома отворен начин било речи о свим проблемима и питањима које изазивају забринутост Бакуа.

„Главно је да све одлуке које смо донели служе да се несугласице реше и да ситуација на Јужном Кавказу буде поново безбедна и предвидива“, закључио је он.

Састанак Владимира Путина, Ихлама Алијева и Николе Пашињана у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
РУСИЈА
Путин са Алијевом и Пашињаном у Сочију: Наше везе су дубоке, не бих волео да пропадну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала