Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Скупштина Србије усвојила 14 предлога закона и изабрала 11 чланова Националног савета за културу

© Tanjug / NIKOLA ANDJICЧланови Владе Србије на седници у Скупштини
Чланови Владе Србије на седници у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Скупштина Србије усвојила је вечерас свих 14 предлога измена и допуна закона који су данас били пред посланицима, као и предлог о именовању 11 чланова Националног савета за културу.
Народна скупштина усвојила је Предлог закона о изменама и допуни Закона о буџетском систему, Предлог закона о допунама Закона о порезу на добит правних лица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана.
Такође, посланици су једногласно прихватили и Предлог закона о изменама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на имовину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање.
Усвојили су и Предлог закона о буџетској инспекцији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о експропријацији, Предлог закона о изменама и допунама Царинског закона, Предлог закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе.
Предлог закона о завршном рачуну буџета Републике Србије за 2020. годину, такође је усвојен, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривреди и руралном развоју.
Нарона скупштина усвојила је и Предлог закона о регулисању обавеза Србије према Међународном монетарном фонду по основу коришћења средстава опште алокације специјалних права одобрених Одлуком Одбора гувернера ММФ-а од 2. августа.
Посланици су већином гласова усвојили и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између КфWиз Немачке и Републике Србије коју представља министар финансија за Програм „Интегрисано управљање чврстим отпадом, фаза један“.
Пред посланицима било је и седам амандмана на пет од 14 предлога закона, али ниједан није усвојен.
Посланици су усвојили Предлог да чланове Националног савета за културу тела чине Зоран Вапа кога је предложио Републички завод за заштиту споменика културе, Жељко Марковић (Државни архив Србије), Горан Васић (Народни музеј), Владимир Пиштало (Народна библиотека Србије), Небојша Кундачина (Народно позориште), Невена Даковић (Југословенска кинотека), Иван Јевтић (САНУ), Злата Бојовић (САНУ), Исидора Бјелаковић (Матица српска), Андраш Урбан и Сузана Кујунџић Остојић са листе националних савета националних мањина, пренео је Танјуг.
Крак Трансевропске магистрале - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Експропријација по хитном поступку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала