- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Србији од Светске банке 1,2 милијарде долара

© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKI Зграда Светске банке у Вашингтону
Зграда Светске банке у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Министар финансија Синиша Мали разговарао је са директором Канцеларије Светске банке у Београду Николом Понтаром о оквиру за сарадњу са Србијом (ЦПФ) од 2022. до 2026. године, којим је за Србију предвиђено издвајање од 1,2 милијарде долара.
Оквиром се предвиђа оснаживање макро-фискалног оквира за зеленији раст, зелене инвестиције и прелазак на економију са ниским садржајем угљеника, као и побољшање пословног окружења и регионалне интеграције, наводи се у саопштењу Министарство финансија.
Додаје се да је циљ и јачање јавних финансија на централном и локалном нивоу, као и бољи приступ квалитетним здравственим и образовним услугама за угрожене.
Министар Мали је подсетио да се са Светском банком на пет година усаглашава оквир за сарадњу који даје смернице, на чему ће се радити у наредном периоду, као и да је претходни ЦПФ трајао од 2016. до ове године.
Захвалио је Светској банци на подршци оцењујући да Србија са том међународном институцијом има добру сарадњу, наводи се у саопштењу Министарства финансија, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала