- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зеленски: У Украјини се спрема преврат 1. децембра

© AFP 2023 / Ukraine Presidential Press ServiceПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је на конференцији за медије да располаже информацијама да је за 1. децембар у Украјини планиран државни преврат и да би у то могао да буде умешан најбогатији украјински бизнисмен Ринат Ахметов.
„Добио сам информацију да ће 1. децембра у нашој земљи бити покушан преврат... То није само информација агенција, имамо и снимак где представници Украјине са представницима Русије, да тако кажемо, разматрају учешће Рината Ахметова у државном преврату у Украјини и да ће за то бити употребљено милијарду долара “, рекао је Зеленски.
Председник Украјине је додао да не верује да ће се преврат десити нити да ће Ахметов учествовати у њему.
Зеленски сматра да окружење Ахметова покушава да му подметне и позвао га је у администрацију на разговор о тим подацима.
„Мислим да га увлаче у рат против украјинске државе“, рекао је Зеленски и додао да би то била велика грешка, ратовати против сопственог народа и председника којег је изабрао украјински народ.
Ахметов је најбогатији Украјинац, а по богатству, које се процењује на преко 31 милијарде долара, на првом месту је и у Европи, испред власника шведске робне куће „Икеа“.
Власник је фудбалског клуба „Шахтјор“ из Доњецка и компаније „Систем капитал менаџмент“.
Подсетимо, у Украјини је 22. фебруара 2014. године извршен државни преврат, када је са власти удаљен председник Виктор Јанукович.
Демонстрације на Тргу независности у Кијеву, фебруар 2014. године - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
РУСИЈА
Украјина се спрема за нови мајдан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала