Милош Тимотијевић уочи почетка друге сезоне „Бесе“: Најтеже је било научити албански

© Фото : ПромоМилош Тимотијевић
Милош Тимотијевић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Пратите нас
Већ сам глумио на албанском у филму „Стршљен“ где сам, међутим, имао само сцене са Сергејем Трифуновићем. У „Беси“ је све много компликованије, па ми је учење албанског језика био један од највећих изазова током снимања друге сезоне ове серије, каже за Спутњик Милош Тимотијевић који у серији „Беса“ тумачи лик инспектора Интерпола Петрита Коција.
Тимотијевић додаје да је албански језик требало да савлада доста добро да би могао да изнесе већи број сцена на том језику.
„Лику инспектора Интерпола кога тумачим, та могућност да течно говори на албанском даје нову димензију и нову боју. Видео сам и у погледима колега да су били задовољни резултатом“, наводи познати глумац.

Породица је све

Под слоганом „Породица је све“, у другој сезони серије „Беса“ један од главних ликова Урош Перић примио је последњи задатак од шефа албанске мафије Дардана Берише: да убије инспектора Петрита Коција. То је једини начин да искупи сопствени живот и спасе породицу. Упркос очевој забрани, Дритон Бериша жељан освете враћа се у Улцињ и покреће низ догађаја који ће наметнути дилему да ли је увек могуће одржати дату реч и заштити породицу.
„У другој сезони је породица и даље у фокусу. Акценат је на мелодрами, на породици, без обзира на то што је свет криминала главна арена у ’Беси’“, открива Тимотијевић.
© Фото : ПромоБеса
Беса - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
У наставку серије, када је о међуљудским односима реч, популарни глумац каже да су они сада комплекснији, толико да прва сезона делује само као увод.
„Прва сезона је била узбудљива, али после снимања друге сезоне, прва делује као пролог приче која се тек сад заправо развија“, истиче он.

Реч за реч

„Лик Петрита Коција је само постављен у првој сезони, док у другој, на моје велико задовољство, он добија пуну лепезу емоција. Он ће се наћи на месту где нико не би очекивао, а ја сам га другачије играо. Мислим да ће се публика баш изненадити“, наглашава Тимотијевић.
За концепт „Бесе“ каже да је много више од одржане речи, због чега се ова серија и њени ликови приближавају концепту античке трагедије.
„Начин на који је писана „Беса“ не кореспондира с реалношћу. Ти ликови, како су осмишљени, већи су од живота. Они су попут античких јунака с пуним спектром емоција, а њихова се трагичност донекле самерава и у сукобу традиционалног и модерног“, сматра глумац.
© Фото : ПромоРадивоје Раша Буквић у серији "Беса"
Радивоје Раша Буквић у серији Беса - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Према речима Тимотијевића, на лику Петрита Коција који је инспектор, одрастао у интернату, школован у Европи, такође се осликава традиција Балкана из које је он потекао и која диктира механизме његовог делања.
„Беса“ је снимана у пет земаља широм Балкана и чини је међународна глумачка екипа: Радивоје Раша Буквић, Арбен Бајрактарај, Милош Тимотијевић, Лана Барић, Греса Паласка, Менсур Сафкиу, Милан Марић, Тристан Халилај и други.
© Фото : ПромоБеса
Беса - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Прва епизода емитује се вечерас у 21 сат на каналу Суперстар ТВ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала