- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

На Торлаку до краја године још 2,5 милиона доза Спутњика Ве

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцина „Спутњик Ве“ произведена на Институту „Торлак“
Вакцина „Спутњик Ве“ произведена на Институту „Торлак“ - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Пратите нас
На Институту "Торлак" до сада је произведено 1,5 милиона доза Спутњика Ве (Sputnik V), вакцине против вируса корона, а план је да се до краја текуће године произведе још 2,5 милиона доза прве и друге компоненте те вакцине, изјавила је директорка Института др Вера Стоиљковић.
Како је др Стоиљковић навела у интервјуу за Блиц, у Институту се надају наставку сарадње са руским партнерима, али и њеном проширењу.
"Даљи ток епидемије одвијаће се у зависности од повећања броја вакцинисаних, јер за сада, а претпостављам и убудуће, вакцинација ће представљати једино решење у борби против ове болести, уз истовремену примену епидемиолошких мера", казала је др Стоиљковић.
ко интересовање грађана за "нашу" вакцину, др Стоиљковић истиче да грађани имају дугогодишње поверење у производе Института "Торлак" што даје сатисфакцију и руководству Института.
Др Стоиљковић каже да је осим вакцине против вируса корона, Институт "Торлак" за предстојећу сезону грипа произвео и ставио на располагање грађанима Србије 200.000 доза вакцине против грипа.
"План је да у ближој будућности проширимо погон за производњу вакцине против грипа, као и да обновимо и унапредимо комплетне производње постојећих фармацеутских производа у Институту", каже др Стоиљковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала