- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија тек сада јасно види колико треба да слави своја два хероја

© AP Photo / Armando FrancaАлександар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Пратите нас
Србија слави Митровиће – Стефана и Александра, само што се тек сада јасно види колики су они заправо хероји и какав пакао су Орлови избегли да су завршили у баражу за Мундијал. Јер, Португалија коју су елиминисали ће на путу до Катара морати да се бори за прваком Европе – Италијом.
Сва суровост баража за Светско првенство у Катару 2022. године чији су парови извучени на жребу у петак поподне, стала је у костур Ц.
Италија ће у полуфиналу играти против Северне Македоније, а Португалија против незгодих Турака.
Победници ће укрстити, па је сасвим јасно да Португалија или актуелни владар Старог континента – „азури“, неће бити актери највеће светске фудбалске смотре идуће године.
А како је Србија по многима била "виђена" у баражу, с обзиром на то да јој је само тријумфу у Лисабону, који је био раван чуду, гарантовао одлазак у Катар, јасно је шта су све Орлови избегли.
Кристијано Роналдо – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Португалија или Италија неће играти на Светском првенству!
Јасно је да заслуге за огроман успех иду на рачун селектора Драгана Стојковића Пиксија и свих репрезентативаца, али је исто тако јасно колики су посао одрадили Стефан и Александар Митровић.
Ас Фулама је голом у 90. минуту пред 62.000 Португалаца изазао мук, шок и неверицу на Да Лужу, док је Стефан који тренутно брани боје Хетафеа, избио ону чувену лопту коју је иза линије послао Кристијано Роналдо.
Борбени Митровић је уклизао и избио је, а линијски и главни судија су остали неми, нису показали на центар. На крају је резултат на семафору Маракане остао 2:2.
Испоставиће се да је то вероватно и кључни детаљ квалификационе Групе А из које је Србија изашла као победник после узбудљиве и велике трке са Кристијаном Роналдом, Бернардом Силвом, Феликсом и осталим звездама Фернанда Сантоша.
Свестан је тога и Кристијано Роналдо, који није узалуд после пораза Португалије од Србије (1:2) на путу ка свлачионици упорно понављао Душану Влаховићу, звезди Фиорентине, да је лопта прешла гол линију у Београду на стадиону „Рајко Митић“ и да је ту Португалија опљачкана због чега неће директно отићи на Мундијал, већ ће морати кроз пакао баража.
Србија је осетила баражне муке у претходним квалификацијама на путу ка Европском првенству. Тада је после феноменалне партије у Ослу против Норвешке изборила „меч лопту“ у Београду против Шкота, па се неочекивано саплела, а Александар Митровић је на крају понео епитет трагичара због промашеног пенала.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Митре, вратило се!
Сада је исто тако трновит пут пред Португалцима, јер прво преко жилавих Турака, а онда и против снажне Италије, морају да крче пут ка Катару.
Да се нису бранили у Лисабону против Србије, да не беше оног космичке правде због Пиксијеве тоталне офанзиве (у финишу на терену три шпица: Митровић, Влаховић и Јовић) награђене Митровићевим поготком, и оног непризнатог гола Роналду, сада би вероватно Србија разбијала главу што мора на првака Европе, овако ето Португалцима све суровости фудбала спакованог у ту једну реч, а два меча – бараж.
„Што се тиче жреба, тако је како је. Нема свхре коментарисати његов исход. Позитивно је што ћемо играти као домаћини и што ћемо имати подршку наших навијача у финалном мечу. Потпуно сам уверен да ћемо се пласирати на Светско првенство у Катару. Сада нема потребе да причамо о Италији, јер нас прво очекује утакмица са Турском и морамо сву пажњу да посветимо на то како ћемо да их елиминишемо“, поручио је Фернандо Сантош који је преживео после пораза од Србије и добио је прилику да настави започето са Португалцима.
Прве утакмице баража на програму су 24. марта, а финални сусрети биће одиграни пет дана касније.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СПОРТ
Српски клуб играча прогласио мртвим, он се јавио да је жив и здрав /фото/
Фудбалска репрезентација Србије – славље после победе против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Катар 2022
Пуцањ из свих оружја: Србија и Катар(за)!
Мура Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Чудо у Људском врту – Енглези су на коленима: „Ово је срамота“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала