- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шта је ово?“: Скандал у Португалији о којем бруји Европа /видео/

© REUTERS / PEDRO NUNESДетаљ са утакмице Белененсеш – Бенфика
Детаљ са утакмице Белененсеш – Бенфика - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Пратите нас
Да је утакмица португалске лиге између Белененсеша и Бенфика одиграна под нормалним околностима, на њу би мало ко изван те земље обратио пажњу. Међутим, у Португалији је виђен прави цирус због којег о том мечу бруји Европа. „Фудбал је изгубио своје срце“, навели су фудбалери домаћина.
Белененсеш је погодио талас вируса корона непосредно пред утакмицу и велики број играча био је ван састава, али то није било довољно да се дуел са Бенфиком одложи.
Уместо одлагања, екипа из Оеиршаја је била приморана да на терен истрчи са само деветорицом играча – од чега два голмана!
Гости су успели да до полувремена постигну седам голова, а Белененсеш је на терен у другом полувремену изашао са свега седам играча због претходно задобијених повреда.
Непун минут након судијског звиждука, голман Жоао Монтеиро, који је глумио играча, легао је на терен и рекао да не може да настави меч. Због тога је судија морао да прекине утакмицу, јер домаћин званично није имао довољно играча да се меч настави.
Шта је ово? Јесам ли ја једини који не разуме зашто утакмица није одложена?“, изјавио је португалски репрезентативац и ас Манчестер ситија, Бернардо Силва.
„Слажем се, пријатељу. Ово је потпуно неразумно, или можда ми нисмо у праву...“, додао је Рубен Невеш, везиста Вулверхемптона.

Шта се десило?

Након позитивног теста на ковид-19 раније током ове недеље, пријављено је укупно 17 позитивних случајева у клубу.
Упркос томе, фудбалери Белененсеша су истрчали на терен, а пред меч су издали саопштење.
„Фудбал има срце само ако се такмичите. Фудбал има срце само ако има спортски дух. Фудбал има срце само ако је пример јавног здравља. Данас, фудбал је изгубио своје срце“, наведено је.
На друштвеним мрежама се могу видети информације да председник Белененсеша није затражио одлагање утакмице од Фудбалског савеза Португалије и да је он желео да се одигра меч, рекашви да је његова екипа спремна.
Што се спортског дела ове утакмице тиче, Бенфика се победом вратила на првом место португалског шампионата, са два бода и утакмицом више од Порта, док је Белененсеш остао у опасној зони.
Србија тек сада јасно види колико треба да слави своја два хероја
Чудо у Људском врту – Енглези су на коленима: „Ово је срамота“ /фото, видео/
Са пола терена – голчина Србина о којој прича Европа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала