- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласио се директор — Новаку истиче време

© AP Photo / Mark SćiefelbeinНовак Ђоковић након освојене титуле у Мелбурну
Новак Ђоковић након освојене титуле у Мелбурну - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Пратите нас
Док време истиче чека се коначна одлука Новака Ђоковића о томе да ли ће учествовати на Аустралијан опену. Крег Тајли, директор турнира, покушава да „убрза“ светског броја један и наглашава да је велики проценат играча вакцинисан.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, наступао је са репрезентацијом Србије на Дејвис купу, а након тога чека се одлука о почетку наредне сезоне.
За учешће на Аустралијан опену вакцина је обавезна, а пријава за турнир траје закључно са шестим децембром.
Ђоковић и даље не жели да открије да ли је вакцинисан па је тако неизвесно да ли ћемо га гледати на месту где је подигао чак девет пехара и освојио свој први Гренд слем трофеј.
Крег Тaјли, директор Аустралијан опена, у изјави за радио „Сен“ истакао је да ће до почетка Гренд слема према његовим очекивањима бити вакцинисано чак 90 одсто играча.
„Данас је више од 85 одсто професионалних играча вакцинисано. Преузимамо велике заслуге за то на себе, јер смо увели обавезну вакцинацију за учешће. Мислимо да ће до јануара бити између 90 и 95 одсто вакцинисаних играча, јер ако нисте вакцинисани, не можете да играте“, нагласио је Тaјли.
Директор турнира у Аустралији говорио је о Ђоковићу и подсетио га да је први Гренд слем у сезони терен на коме би српски ас могао да престигне двојицу највећих ривала Рафаела Надала и Роџера Федерера по броју титула са највећих тениских турнира.
„Новак је освојио девет Аустралијан опена. Сигуран сам да жели да узме и десети. Има тренутно 20 Гренд слем титула као Рафа Надал и Роџер Федерер. Један од њих ће престићи другог, не верујем да Новак жели то да препусти неком другом“, истакао је Тaјли.
Иако је било говора да ће мере бити ублажене и да би невакцинисаним тенисерима могло да буде дозвољено учешће на Аустралијан опену, повластица ипак неће бити.
„Новак није поделио свој медицински статус у вези са вакцинацијом. Једна ствар је сигурна, ако буде играо у јануару, то значи да је вакцинисан“, закључио је Крег Тaјли.
Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
СПОРТ
Швеђанин верује – Ђоковића се више не плаше
Тениска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СПОРТ
Селектор на слатким мукама: „Сви су у доброј форми, одлучићемо у четвртак“
Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
СПОРТ
Аустралија опет „тера по своме“ – Ђоковићева идеја неће бити уважена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала