Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Овацијама завршен 37. Ваљевски џез фестивал

© Фото : Уступљено СпутњикуВаљевски џез фестивал
Ваљевски џез фестивал - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Пратите нас
Уз овације публике која је све три вечери 37. Ваљевског џез фестивала, од 25. до 27. новембра, испунила салу Центра за културу у редукованом броју због поштовања епидемиолошких мера, синоћ је завршено овогодишње издање најдуговечнијег џез фестивала наших простора.
Град Ваљево и Савет фестивала предвођен уметничким директором Миланом Ђурђевићем, успели су да направе програм кога се не би постидела ниједна сцена неког светског џез догађаја, уз присуство домаћих и страних етаблитаних уметника.
© Фото : Уступљено СпутњикуВаљевски џез фестивал
Ваљевски џез фестивал - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Ваљевски џез фестивал
Традиционално, програм је почео у четвртак наступом ваљевских бендова. У петак, Владимир Маричић је са својим квартетом представио актуелни ауторски албум „Ибар“, а традиционални мотиви нумера попут „Бембаше“, „Мораве“ и „Ибра“, брижљиво упаковане у џез рухо, одушевиле су присутне.
© Фото : Уступљено СпутњикуЛена Ковечевић на 37. Ваљевском џез фестивалу
Лена Ковечевић на 37. Ваљевском џез фестивалу - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Лена Ковечевић на 37. Ваљевском џез фестивалу
Фантастичну конекцију са публиком направила је Лена Ковачевић, која је својим репертоаром помирила џез стандарде, али и хитове који се налазе на светским џез и светским топ-листама и релевантним радио станицама. За крај, момци из нишког бенда ЕYОТ одржали су свирачки, уметнички и емотивни час модерног, чврстог, светског џеза.
© Фото : Уступљено СпутњикуВасил Хаџиманов на 37. Ваљевском џез фестивалу
Васил Хаџиманов на 37. Ваљевском џез фестивалу - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Васил Хаџиманов на 37. Ваљевском џез фестивалу
Круна програма свакако је био несвакидашњи концерт једног од највећих светских лаутиста и солиста на гитари Едина Карамазова и балканске диве Калиопи. Њих двоје су након велике паузе извели нумере са заједничког пројекта „Обливион“ и задивили ваљевску публику која, како су уметници изјавили након концерта, „уме да слуша, чује и осећа“.
© Фото : Уступљено СпутњикуВХБ бенд на 37. Ваљевском џез фестивалу
ВХБ бенд на 37. Ваљевском џез фестивалу - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
ВХБ бенд на 37. Ваљевском џез фестивалу
Васил Хаџиманов банд“, предвођен фронтменом Василом Хаџимановим, надахнуто је најпре извео своје нове нумере, а крај 37.Ваљевског Џез фестивала присутни су дочекали на ногама и уз овације. Свој први професионални наступ синоћ је са ВХБ имао и осамнаестогодишњи Ђурађ Ђуричић, кога су домаћини наградили монографијом Ваљевског џез феста.
„38.Ваљевски џез фестивал почео је последњим тактом синоћњег програма, а покушаћемо да учинимо све да у наредним годинама овај фестивал, који има традицију вредну епитета националног блага, пласирамо на мапу најпрестижнијих џез догађаја у Европи. Ваљево, ваљевска и српска публика то заслужују“, рекао је уметнички директор Милан Ђурђевић.
Певачица Лена Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2018
Лена открива тајну — како је спојила џез и Косово
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала