- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милинчићева: Нема важнијег места у свету за Српску и Србију од Москве /видео/

© Sputnik / Дејан СимићЉубинка Милинчић
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
Гостовање на важној адреси које је најавио Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, јесте Москва и руски председник Владимир Путин, истакла је Љубинка Милинчић, главна уредница редакције Спутњик Србија, гостујући у Јутарњем програму РТРС.
„Нема важнијег места у свету за Српску и Србију од Москве. Додик ће разговарати са Путином, да добије још једном потврду да Русија чврсто стоји уз Српску и Дејтонски споразум“, истакла је Милинчићева.
У досадашњим разговорима Путина и Додика увек је председник Русије започињао конверзацију: „Како могу помоћи?“

„Сигурно ће бити и сада такво питање и то је разлика од Запада. Заузврат Русија никада ништа није тражила. Русија не тражи ништа што је противно међународном праву“, каже Милинчићева.

Она се осврнула и на недавни сусрет председника Србије Александра Вучића и Владимира Путина.
„Разговарано је о многим питањима, па исто тако и о Републици Српској. Морате имати на уму да су о тој теми разговарала два велика пријатеља Републике Српске, Путин и Вучић. Нормално је да је доминантно питање било гас, чије ће повољности осетити и становници у Републици Српској“, додала је Милинчићева.
У западним круговима, пре свега САД и Немачкој, све чешће се спомиње реч санкција, упућена према Српској.
„Санкције се уводе да спрече нормално функционисање државе. Морате знати да то могу одређене државе увести, али да тако нешто никада неће проћи у Савету безбедности УН. Русија може то да надокнади, јер је велика и моћна и може да заштитити своје пријатеље“, додала је Милинчићева.
Погледајте ексклузивни интервју Милорада Додика за Спутњик пред пут у Москву:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала