- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Урагански ветар бесни на Криму: Без струје скоро 60.000 људи, има повређених /видео, фото/

© Sputnik / Константин МихальчевскийНевреме захватило Јалту
Невреме захватило Јалту - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
На Криму је за последња четири дана новембра издато упозорење због обилних киша и ветра, који је оставио око 56.000 људи без струје, саопштило је Министарство енергетике Русије. Број повређених расте и мења се из минута у минут. Прес-служба регионалног Министарства за ванредне ситуације преноси да је шест особа повређено услед пада дрвећа.
С тим у вези, прес-служба кримске владе саопштила је да су све оперативне службе и ресори у земљи у стању високе приправности због олујног ветра, као и да се Кримљанима саветује да не напуштају своје домове из безбедносних разлога.
Према подацима хидрометеоролошког центра, 29. и 30. новембра ће у јужним, централним и источним подручјима Крима падати јака киша, а сутра се на планинама очекује и снег.
Хидрометеоролошки центар упозорио је на веома јак ветар на полуострву – до 25-30 метара у секунди, а на планинама 35 метара у секунди, што се по Бофоровој скали сматра ураганом.
У исто време, Кримљани јављају да је неколико рејона Симферопоља остало без струје, укључујући централни део града, као неколико села тог подручја. У Симферопољу је оборено неколико великих стабала, оштећени су аутомобили и кровови кућа.
Како се наводи, снажан ветар обрушио се и на Јалту.
С тим у вези, градоначелница Јалте Јанина Павленко изјавила је да су четири особе хоспиталозоване, од којих три због пада дрвећа и грања на градским улицама које је даас изазвао урагански ветар.

Како је прецизирала, реч је о 16-годишњем адолесценту, мушкарцу од 67 година и жени истих година. Претпоставља се да једна особа има озбиљну повреду леђа, можда чак прелом кичме, а адолесценту је на главу грана пала, додаје она.

Према њеним речима, због олује је један брод потонуо.
Неколико села на југу Крима остало је без струје због налета ветра у понедељак увече.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала