00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОРБИТА КУЛТУРЕ
10:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Живот је као бокс: Научите да примате ударце, али задате победнички
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пречник страним речима и изразима“
20:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Неко лаже: Трамп или Зеленски
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски нутрициониста открива када су туњевина, јабуке и јогурт штетни по здравље

© Фото : pixabay.comЈабуке
Јабуке - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
Руски доктор-нутрициониста Евгеније Арзамасцев саопштио је да „корисни“ производи могу и да наштете организму.
Према његовим речима, туњевина може бити један од тих опасних производа. Разлог томе је што ова риба током свог живота акумулира тешке метале, између осталог и живу.

„Важно је да се схвати да је туњевина велика риба која може дуго да живи. А што риба дуже живи она може и више штетних материја да акумулира“, саопштио је доктор телевизији „Москва 24“.

Арзамасцев је упозорио и љубитеље инстант овсене каше да она може да доведе до поремећаја метаболизма јер се брзо вари.
„Постоје овсене пахуљице, а постоје и цела зрна овса. Зобене пахуљице су врста производа који се најбрже прерађује“, додао је доктор.
Он сматра и да јогурт може бити штетан.
„Да би јогурт био укуснији, произвођачи у њега додају поред воћа и конзервансе, боје и шећере“, навео је доктор.
Поред тога, Арзамасцев је посаветовао да се приликом куповине јабука из других земаља обрати пажња.

„Пре свега ти плодови су доста обрађени. Њихова кожа је прекривена воском како би билe лепe, а на њих се наносе и супстанце против гљивица како би се заштитиле од паразита и гљивица током транспорта“, упозорио је нутрициониста.

Сок од парадајза - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
ДРУШТВО
Зашто сок од парадајза није за свакога и када га не треба конзумирати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала