- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Састанак Путина и Бајдена може бити велика прекретница

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Џо Бајден
Владимир Путин и Џо Бајден  - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
Ускоро ће бити јаснија ситуација када ће председник Русије Владимир Путин и председник САД Џозеф Бајден поново разговарати, могуће је да се неће лично састати, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Мислим да ће се ускоро разјаснити ситуација. Тренутно није реч о личном састанку, али то не умањује значај њихових разговора. С обзиром на све околности и питања која постоје у билатералним односима и на међународној сцени, чини ми се да ће њихов контакт бити велика прекретница“, рекао је Рјабков.

Он је нагласио да за сада није јасно када и у каквом формату ће се састати.
Заменик министра иностраних послова је саопштио и да се припрема састанак руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова и генералног секретара САД Ентонија Блинкена на маргинама састанка шефова дипломатија ОЕБС-а у Стокхолму.
Рјабков се осврнуо и на најављено ново протеривање руских дипломата из Вашингтона. Он је нагласио да ће Москва сигурно одговорити на то и додао да америчка страна мора да престане са овом праксом.
Амерички председник Џо Бајден током виртуелног самита са кинеским председником Си Ђинпингом - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СВЕТ
Има ли пилота у Америци: Шта то намерава Баjден са Русијом и Кином /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала