- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Суд БиХ одлучио: Српски полицајци ослобођени оптужби за Сребреницу

© Фото : PixabayСуђење илустрација
Суђење илустрација - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
Пратите нас
Суд БиХ у Сарајеву ослободио је данас од оптужби за ратни злочин некадашењег команданта полиције у Сребреници и Зворнику Драгомира Васића, сазнаје Танјуг.
Оптужби су ослобођени и некадашњи начелник Станице јавне безбедности (СЈБ) у Братунцу Миодраг Јосиповић, бивши заменик командира Полицијске станице у Братунцу Бранимир Тешић, некадашњи командант Посебних јединица полиције (ПЈП) Данило Зољић, и бивши командир Прве чете ПЈП-а Радомир Пантић.
Суд им је изрекао ослобађајућу пресуду јер није доказано да су починили дела из оптужнице која их терети за помагање у присилном пресељењу Бошњака из Сребренице у јулу 1995. године, као и за хватање и погубљење мушкараца у Братунцу, Сребреници и Зворнику.
Васићева одбрана од почетка тврди да он није знао за план присилног пресељења и убијања мушкараца Бошњака из Сребренице 1995. године.
Васић је према оптужници био командант Штаба полицијских снага у Зворнику у време извршења злочина у Сребреници у јулу 1995. године, те начелник зворничке Станице јавне безбедности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала