- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одзвањају речи „руске легенде“ упућене Американцима – преко „одбеглог Руса“ /видео/

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOРуски тенисер Данил Медведев на Завршном турниру у Торину
Руски тенисер Данил Медведев на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Након што је Александар Бублик донео Казахстану победу против Канаде на Дејвис купу цитирао је Данила Медведева и ословио га речју „легенда“.
Данил Медведев често је знао да на терену прикаже незадовољство и нервозу, а једна таква ситуација догодила се и пре две године на УС опену.
Тада је љути руски шампион у трећем колу против Фелисијана Лопеза добио казну због увредљиве гестикулације према навијачима, а после меча дао изјаву која се и данас препричава.
„Желим да сви знате, када одете да спавате вечерас, победио сам због вас и енергије коју сте ми пружили. Што више то радите, ја ћу више побеђивати“, рекао је после победе Медведев алудирајући на то да су звиждуци са трибина помогли да дође до тријумфа.
Та изјава остала је упечатљива и Александру Бублику, некадашњем руском тенисеру који се одрекао Русије и узео држављанство Казахстана, а који је на Дејвис купу донео победу селекцији за коју наступа против Канаде.
Након што је освојио поен за своју репрезентацију новинар је закључио да Казахстанац када год игра за национални тим игра одлично.
„Како је једна легенда рекла, када одете да спавате знајте да сам победио због вас“, рекао је уз осмех Бублик и ословио Руса са речју легенда.
Медведев није одмах чуо речи Казахстанца, али је објаснио да му је супруга показала снимак после чега се захвалио Казахстанцу.
„Даша ми је показала на Инстаграму. Не знам шта се десило на том мечу, али поштовање за њега, то је било кул“, рекао је Медведев.
Казахстанац је показао канадским навијачима који су током меча навијали превише гласно знак да се стишају, па је јасно да је руског аса цитирао са разлогом јер је и он био у „клинчу“ са публиком.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СПОРТ
Аларм – Ђоковићу потенцијално угрожена наредна сезона?!
Данил Медведев и Новак Ђоковић после финала Мастерса у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СПОРТ
Русија је „частила“ Србију – да ли ће се због тога Ђоковић одужити Медведеву?
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СПОРТ
„Весели се српски роде“: Србија прославила тријумф Русије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала