- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци на коленима – чудесан преокрет „џелата“ Србије!

© AP Photo / Michael ProbstЈан-Ленард Штруф (лево), немачки тенисер, прославља победу над Великом Британијом у Дејвис купу
Јан-Ленард Штруф (лево), немачки тенисер, прославља победу над Великом Британијом у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Тениска репрезентација Немачке пласирала се у полуфинале Дејвис купа победом против Велике Британије после чудесног преокрета у тај-брејку другог сета дубла. Шок за Британце донели су Кевин Кравиц и Тим Пуц, који су претходно у групној фази надиграли и Новака Ђоковића и Николу Ћаћића.
Коначни тријумф донели су Кравиц и Пуц („џелати“ Србије из групне фазе) победом од 2-0 у сетовима над Џоом Салсбуријем и Нилом Скупским – било је 7:6(10), 7:6(5) после нешто више од два сата игре.
У првом сету виђена је само једна брејк лопта, коју су спасли Британци, да би затим у тај-брејку дошли до две сет лопте.
Нису искористили ниједну, а затим ни још две. Немци су пропустили две прилике да поведу, али трећу нису, па је маратон завршен.
За разлику од првог, у другом сету није виђена ниједна сет лопта до тај-брејка.
Британци су опет боље отворили незванично 13. гем сета и све је деловало као да ће се гледати трећи сет. Салсбури и Скупски су повели 5:0, а онда...
Нестваран преокрет Немаца који су освојили седам поена у низу и пласирали се у полуфинале, где ће у Мадриду играти са бољим из окршаја Русије и Шведске, који се игра у четвртак.
Претходно су по победу за своје репрезентације донели Ден Еванс, који је са 6:2, 6:1 савладао Питера Гојовчика, односно Јан-Ленард Штруф, који је са 7:6, 3:6, 6:2 савладао Кемрона Норија.
Откривамо: Шта се дешавало „иза позорнице“ док је Русија спасавала Србију
Урнебесна фотографија Медведева са српским тенисерима: „Свим срцем смо навијали за браћу Русе“
Велико срце Руса – за Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала