- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Нико неће кажњавати људе који се не вакцинишу

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаАмпуле и кутија вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле и кутија вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Кремљ искључује да у Русији могу бити уведене казне за одбијање вакцинације против вируса корона, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
"Таква мера не може бити уведена у Русији", рекао је Песков новинарима.
Вакцина остаје најпоузданији начин заштите против вируса корона. По речима министра здравља Михаила Мурашка, проценат вакцинисаних који су тешко оболелих од ковид 19 након вакцинације је испод 0,03 одсто, највећи део пацијената у болницама су невакцинисани.
Раније је саопштено да нацрт закона о увођењу обавезне вакцинације против корона вируса, који према одлуци аустријске владе треба да ступи на снагу од фебруара, предвиђа огромне казне за све који не буду желели да се вакцинишу. Ко одбија да се вакцинише добиће од надлежних општинских власти позив за вакцинацију. Ако се оглуши позиву, након четири недеље добиће други позив, после којег следи казна. Предвдиђена је казна до 3.600 евра или четири недеље затвора, ако особа не жели да плати казну. Међутим, закон предвиђа и удвостручење казне на до 7.200 евра, ако је нека особа други пут кажњена због непоштовања обавезне вакцинације, или је због кршења закона дошло до тежег угрожавања живота или здравља других.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала