- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Требиње се одужило Момиру Булатовићу: Породици постхумно уручено признање „Почасни грађанин“

© Sputnik / Дејан СимићМомир Булатовић: Тешко је остварити сарадњу и измакнути се од долара, када је сваки компјутер сваке банке калибриран на долар
Момир Булатовић: Тешко је остварити сарадњу и измакнути се од долара, када је сваки компјутер сваке банке калибриран на долар  - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
Пратите нас
Највеће требињско признање — „Почасни грађанин Требиња“, које је постхумно је додељено Момиру Булатовићу, некадашњем председнику Црне Горе и Владе СР Југославије, уручено је његовој супрузи Нади и кћерки Нини.
Признање им је уручио градоначелник Требиња Мирко Ћурић, истичући да је важно сећање на људе који су оставили дела иза себе и да је ово један мали допринос грађана Требиња за све оно што је Булатовић учинио за тај град, јавили су локални медији.
У име породице на признању се захвалио Балша Булатовић који је, између осталог, рекао:
„Данас се не зна ко је срећнији и задовољнији и не зна се ко коме даје почаст и титулу. Да ли Требиње награђује Момира или он дарује своју ујчевину и Херцеговину“, пренеле су „Новости“.
Подсетимо, одлуку од додели признања Момиру Булатовићу донела је Скупштина Града Требиња 13. новембра поводом 103. године од ослобођења тог града у Првом светском рату.
Раније је образложено да је Момиру Булатовићу додељено признање за помоћ Требињу у најтежим тренуцима Одбрамбено-отаџбинског рата, када је својим дипломатским умећем допринео да се Требиње сачува од непријатеља и да српски народ опстане на овом простору.
Момир Булатовић  - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
РЕГИОН
Момиру Булатовићу постхумно додељено највише признање Требиња
Момир Булатовић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
РЕГИОН
Источна Херцеговина хоће да се одужи Момиру Булатовићу спомеником
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала