- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британија спремна да пркоси „неодговорном понашању“ Русије на Западном Балкану

© Flickr / Loz PycockФорин офис
Форин офис - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Британска министарка спољних послова Елизабет Трас изјавила је да се Лондон и његови савезници супротстављају „покушајима“ Москве да „искористи напетост“ на Западном Балкану.
„Показујемо дипломатско лидерство удружујући партнере широм света, укључујући и кроз наше председавање у Г7 како бисмо се супротставили неодговорном и дестабилизујућем понашању Русије“, истакла је министарка у чланку који је написала за „Дејли мејл“.
Она се у чланку дотакла неколико тема, међу којима и наводног плана Москве да изврши „инвазију“ на Украјину.
„Заједно са нашим савезницима из НАТО-а јасно стављамо до знања да би свака руска инвазија на Украјину била огромна стратешка грешка“, напоменула је Трасова, додајући да је Британија „спремна да искористи све дипломатске и економске полуге да избегне такав исход“ и да неће „зажмурити“ на то.
Такође је саопштила да је основни принцип НАТО-а да је то „одбрамбени савез“, а тврдње да НАТО провоцира Руску Федерацију назвала је „лажима“.
Са своје стране, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров недавно је оптужио НАТО гомила војну технику код руских граница.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.
Весмистерски дворац, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
РУСИЈА
Лондон наставља са хистеријом: Бранићемо Западни Балкан и Украјину од Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала