- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Директор важног сектора у Фејсбуку дао отказ

© AP Photo / Martin MeissnerФејсбук
Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Директор у финансијско-технолошком сектору Фејсбука, Дејвид Маркус, саопштио је да напушта ову компанију крајем године како би почео да ради на нечем новом.
Маркус је надгледао напоре Фејсбука да развије крипто валуту познату као "Дием" и апликацију за дигитални новчаник под називом “Нови”, а његов одлазак представља изазове за финансијско-техничку јединицу компаније, наводи Ројтерс.
Извршни директор Марк Закерберг је захвалио Маркусу на његовом доприносу развоју Диема и другим великим развојним пројектима компаније.
“Не бисмо имали тако велики замах са Диемом без вашег руководства и захвалан сам што сте од Мета направили место где правимо велика улагања”, поручио је Закерберг.
Маркус се придружио Фејсбуку из Пејпала 2014. године и водио је Фејсбук месинџер, пре него што је прешао на рад на финансијским алатима.
Фејсбук, који је прошлог месеца променио корпоративно име у Мета, смањио је глобалне планове за Дием, пројекат раније познат као Либра, након забринутости регулатора да би сервис могао да добије превише контроле над новчаним системом, омогући криминал и наруши приватност корисника.
Лого друштвене мреже Твитер на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СВЕТ
Генерални директор Твитера поднео оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала