- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како је Путин реаговао на Лукашенкове претње о обустави транзита гаса

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин нада се да оштра реакција Минска на агресивни притисак Запада неће довести до нарушавања уговора о испорукама руског гаса Европи, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Упитан да ли је Москва забринута због тога што белоруски председник Александар Лукашенко користи руски гас као аргумент у својој спољној политици, Песков је подсетио на речи председника Путина о томе да Белорусија постаје предмет невиђеног притиска појединих западних земаља.

„То је потпуно неоправдан притисак, агресивни притисак који не може да не резултира оштром контра реакцијом Белорусије... Путин је изразио разумевање за те оштре одговоре (Лукашенка), али са друге стране председник наравно рачуна да то ни на који начин неће пореметити испуњавање наших обавеза према европским купцима гаса, посебно у ово, за Европљане, тешко време“, истакао је Песков.

Раније је Лукашенко изјавио да је спреман да обустави транзит руских енергената уколико Пољска затвори границу са Белорусијом због мигрантске кризе.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
РУСИЈА
Лукашенко запретио Пољској: Ако затворите границе, обустављам транзит енергената из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала