- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев: Москва не може да нас спречи да се приближимо НАТО-у

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе Оружаних снага Украјине и земаља НАТО-а "Три мача 2021"
Заједничке војне вежбе Оружаних снага Украјине и земаља НАТО-а Три мача 2021 - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Москва не може да спречи Кијев да се приближи НАТО-у и сваки предлог да се о овом питању разговара са Алијансом или Сједињеним Америчким Државама биће нелегитимни, изјавио је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба.
„Русија не може спречити Украјину да се приближи НАТО-у и нема право да се изјашњава у одговарајућим дискусијама. Сваки руски предлог да се са НАТО-ом или САД или другим земљама разговара о било каквим такозваним гаранцијама да се Алијанса неће ширити на исток је нелегитиман“, истакао је Кулеба, преноси агенција „РБК-Украјина“.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је раније да ће Москва у дијалогу са Сједињеним Америчким Државама и њиховим савезницима инсистирати на изради конкретних споразума који искључују даље померање НАТО-а на исток и размештање система наоружања који угрожава Русију у непосредној близини њене територије.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага НАТО-а у Европи. Кремљ је истицао да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемаривати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе.
Тенкисти са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
РУСИЈА
Лавров: НАТО гомила војну технику код руских граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала