- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Америка прво да реши своје проблеме, па тек онда да организује „Самит за демократију“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе би требало да реше своје проблеме и превазиђу друштвене поделе код себе пре него што почну да се баве „извозом демократије“, наводи се у изјави објављеној на сајту Министарства спољних послова Русије.
„Пре него што започну ‘извоз демократије’, позивамо северноамеричке партнере да прво реше проблеме у својој кући и пробају да превазиђу дубок раскол у друштву по питањима етике, вредности, визије своје прошлости и будућности“, наводи се у саопштењу.
У Министарству спољних послова Русије су изјавили да, покушавајући да играју улогу „глобалног демократског лидера“, САД већ дужи низ година воде у свету по броју затвореника којих је више од два милиона.

„Услови у многим затворима су понижавајући. Вашингтон наставља да заташкава случајеве мучења у специјалном затвору у Гуантанаму. Специјалне америчке службе имају праксу, која је без преседана за модеран свет, праксу отварања тајних затвора на територијама савезних земаља“, напоменули су у Министарству спољних послова Русије.

Такође се примећује да је лобирање у САД заправо легализовани облик корупције.
„Представнике законодавне власти де факто контролише крупни бизнис. Они, како унутар државе тако и ван ње, заговарају пре свега интересе својих ‘спонзора’, који су по правилу приватне корпорације, а не народ и бирачи“, подвукли су у Министарству спољних послова Русије.
Самит за демократијује планиран 9-10. децембра. САД су на њега позвале 110 земаља, осим Русије и Кине. Истовремено се на списку позваних налази Тајван који САД, заједно са другим земљама, формално сматрају делом „једне Кине“. Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов сматра да је овај догађај усмерен против Русије и Кине.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
РУСИЈА
Рјабков: Москва ће наћи начин да одговори на нападе Вашингтона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала