- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија одговара Америци истом мером - протерује америчке дипломате из Москве

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Службеници америчке амбасаде у Москви који тамо раде више од три године мораће да напусте Русију до 31. јануара 2022. године, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
"Америчке захтеве видимо као протеривање и намеравамо да реагујемо реципрочно. До 31. јануара 2022. године Русију би требало да напусте службеници амбасаде САД у Москви који ту раде дуже од три године" , саопштила је Захарова на брифингу.
Она је додала да су Русији "ову игру" игру наметнули амерички партнери.
Она је нагласила да ће до првог јула наредне године, ако Вашингтон не одустане од трогодишњег правила и не крене на компромис Русију напустити још америчких дипломата у складу са бројем радника руске амбасаде који ће напустити Вашингтон у том периоду.
Подсетимо, раније је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов саопштио да ће 30. јануара Америку напустити група од 27 руских дипломата, као и да ће још једна иста таква група САД напустити 30. јуна.
Након тога је портпаролка Стејт департмента Џалина Портер изјавила да се руске дипломате не протерују из САД и да ће Москва моћи да постави друге дипломате уместо оних који ће морати да напусте земљу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала