Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Специјални суд одбио условно пуштање Тачија и поред гаранција Косовске полиције

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
Пратите нас
Специјални суд одбио је захтев за условно пуштање на слободу бившег председника привремених институција у Приштини и једног од лидера ОВК Хашима Тачија, који се налази у притвору у Хагу и поред гаранција Косовске полиције, преноси Економија онлајн.
Један од разлога који је Специјално веће у Хагу навело за доношење одлуке о одбијању гаранција је везан за мешање у судски процес на Косову, где је било оптужби да је Косовска обавештајна агенција имала два агента који су се представљали као сведоци да дају лажне исказе, пише Инсајдери.
Наводе се и везе политичких противника бившег председника Хашима Тачија са терористичким организацијама, понашање челника Удружења ратних ветерана ОВК, укључујући и летошње изјаве в.д. председника те организације Фатона Кљинакуа.
Други разлог за одбијање да се Тачи брани са слободе везан је за несигурност и страх сведока у предмету.
"Сведоци не морају бити физички повређени да би били застрашени. Чак и изгледи за ослобађање оптужених на Косову стварају страх и несигурност код сведока у овом случају", наводи се у документима Специјалног суда.
Један од разлога који користи Специјални суд у одбрану своје одлуке је фотографија Тачија са бившим директором косовске полиције Рашитом Ћалајем, пренео је Косово онлајн.
Хашим Тачи на оптуженичкој клупи у Хагу - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
СРБИЈА
Тужиоци у Хагу најавили 327 сведока против Хашима Тачија и тројице челника ОВК
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала