- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дечја игра или изазов са друштвених мрежа: Ђаци под сумњом да су изазвали пожар у београдској школи

CC0 / Pixabay/robert299 / Упаљач
Упаљач - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Против неколико ученика осмог разреда Основне школе „Бранко Радичевић“ на Новом Београду, који су пре два дана изазвали пожар у мушкој свлачионици школе, биће покренут дисциплински поступак, а паралелно са овом мером школе истрагу о инциденту води и полиција, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.
Он је данас обишао ову школу у којој је делимично изгорела једна просторија, о чему се очекује извештај ватрогасаца, и где срећом није било повређених, саопштио је Беоинфо.
„Само брзом реакцијом запослених који су по избијању брзо угасили пожар избегнута је трагедија, што је заиста најважније. Међутим оно што је поражавајуће за нас, као друштво, и за родитеље јесте чињеница да прве индиције указују на то да је узрок пожара дечја игра или чак изазов са друштвених мрежа“, рекао је Гак.
Директорка школе Сузана Липић истакла је да се и даље воде разговори са свом децом која су тог дана била присутна у мушкој свлачионици те да је у случај укључена и полиција будући да се ради о старијим малолетницима од 14 година.
„Из досадашњих разговора сазнали смо да су дечаци палили марамицу натопљену алкохолом, али ће истрага свих надлежних институција утврдити како се све заиста и догодило. Штету ћемо санирати, а она није мала“, додала је Липићева, пренео је Танјуг.
Хитна помоћ - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
ДРУШТВО
Ученик у Старој Пазови скочио са школе због изазова на друштвеној мрежи
Тик ток - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2021
Родитељи, опрез! Деца ризикују животе због пет минута славе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала