- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ЕУ и Америка критикују црногорску владу

© Sputnik / Александар МилачићЗаставе Црне Горе и ЕУ
Заставе Црне Горе и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Ситуација у Црној Гори је проблематична и постоји застој у преговорима са ЕУ, јер је последње преговарачко поглавље затворено пре четири године, оценио је Владимир Билчик, председавајући делегације Европског парламента у Парламентарном одбору ЕУ и Црне Горе за стабилизацију и придруживање.
„Сада је парламентарној већини потребно постизање националног консензуса у вези са реформама које су императив за прогрес на путу ка ЕУ у кључним подручјима — изборно законодавство и правосуђе, што је, морам рећи, сада на чекању“, рекао је Билчик.
Он је навео да је питао амбасадора Црне Горе при ЕУ за рок до којег би та криза могла да буде решена, а да му је он одговорио да је то „питање од милиона долара“.
„То је императив да би се постигле реформе у кључним областима као што су изборне реформе и реформе у правосуђу. Нажалост, бојкот парламента и опозиције и власти у различитим периодима прошле године довели су до кашњења“, додао је Билчик, објавио је „Дан“.
Поводом годину дана од избора црногорске владе огласила се и америчка амбасада у Подгорици, наводећи да САД очекују да ће црногорска влада испунити обећања, дата пре више од годину, да ће Црна Гора остати на евроатлантском курсу и дати приоритет реформама потребним за приступање ЕУ.
„Као и увек, резултати говоре више од речи. ​До данас, иако се улажу напори, ти конкретни резултати углавном изостају“, навела је Амбасада САД, пренели су црногорски медији.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала