- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Финансијски трик: Зашто не треба имати текући и штедни рачун у истој банци

CC0 / rawpixel.com / Платна картица
Платна картица - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Као уштедети новац и сачувати га - питање је које многима задаје главобоље јер уз све трошкове, рачуне и кредите који се сваки месец морају подмирити, људи долазе у искушење да подигну с рачуна за штедњу.
Софија Бера, финансијска саветница, за Бизнис инсајдер каже да постоји једноставан трик којим се овом искушењу можете одупрети.
"Отворите свој текући рачун и свој штедни рачун у две потпуно различите банке. Ако не видите уштеђевину на рачуну сваки пут када приступите свом текућем рачуну у онлајн банкарству или на аутомату, онда их нећете тако лако трошити", наводи Бера.
Препоручује да се за сваки циљ штедње отвори штедни рачун у различитим банкама.
"Готово сви моји клијенти имају рачун са својом штедњом и други рачун за свој путни буџет. Тако не користе своје резерве за хитне случајеве. Уместо тога, сваки месец штеде мали износ за сваки од својих циљева и онда се не осећају кривим када своју уштеђевину користе за свој одмор", наводи Бера.
Додаје да је одвајање рачуна на овај начин вредно труда.
"Јер ако поставите такво техничко раздвајање између новца који можете потрошити и новца који желите уштедети, подсвесно повлачите јасну менталну линију. Није узалуд речено: Далеко од очију, далеко од срца", објашњава Бера, а преноси Б92.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала