Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Историјско пријатељство и братска блискост“: Селаковић разговарао са Лавровом

© Tanjug / ZORAN STANICСергеј Лавров и Никола Селаковић у Њујорку
Сергеј Лавров и Никола Селаковић у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а у Стокхолму, са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.
Министар Селаковић је са задовољством констатовао да су односи Србије и Русије изузетно добри, развијени и посебно оснажени стратешким партнерством, те да наше народе и земље повезује историјско пријатељство и братска блискост.
Нагласио је да динамичној политичкој сарадњи умногоме доприносе редовни сусрети на највишем и високом нивоу, саопштило је Министарство спољних послова.
Одлични односи председника Александра Вучића и Владимира Путина дају важан допринос билатералној сарадњи, рекао је Селаковић, посебно се осврнувши на последњи сусрет двојице председника у Сочију.
Шеф српске дипломатије је, и овом приликом, захвалио на чврстом и доследном ставу Русије по питању нашег територијалног интегритета и суверенитета, као и на снажној подршци у међународним организацијама.
Селаковић jeинформисао саговорника о дијалогу Београда и Приштине, ситуацији на Косову и Метохији и положају српског народа у покрајини.
Такође, разговарано је и о актуелној ситуацији у региону.
Министри су разменили информације о борби против вируса корона, и изразили задовољство због заједничке производње вакцина „Спутњик Вe“ на институту Торлак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала