- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Објављено како ће изгледати прослава Дана Републике Српске

© Sputnik / Александар МилачићДекорација у Бањалуци поводом прославе Дана Републике Српске.
Декорација у Бањалуци поводом прославе Дана Републике Српске. - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
На седници, која је одржана у Палати Републике, изабран је Одбор за прославу Дана Републике, усвојен прелиминарни предлог Програма прославе јубиларне 30. годишњице Републике Српске и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.
Чланови Одбора, поводом прославе Дана Републике 2022. године, утврдили су да ће централни догађаји бити свечани дефиле на Тргу Крајине и свечана академија у Спортској дворани Борик, саопштено је из Кабинета председнице Републике.
Програмом је предвиђена додела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Палати Републике, као и полагање венаца и цвећа на споменике палим борцима Војске Републике Српске, Војничко гробље „Мали Зејтинлик“, Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обележју бившег председника Републике Српске др Милана Јелића.
На седници Одбора утврђено је да прослава Дана Републике почиње 8. јануара, а завршава 10. јануара, обележавањем Дана Републике у Брчко Дистрикту, преноси РТРС.
Завршница прославе Дана Републике биће у знаку свечаног ватромета, а на платоу испред Палате Републике, предвиђен је наступ Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске, као и концерти музичких уметника из Републике Српске и Републике Србије, а под покровитељством председнице Републике Српске Жељке Цвијановић.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2021
РЕГИОН
Додик: „Дан државности“ није празник Српске већ ревизија историје /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала