- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Париски надбискуп био у вези са женом

CC0 / / Бискуп
Бискуп - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Папа Фрања прихватио је оставку париског надбискупа Мишела Опетија, након што је признао да је 2012. године имао везу са женом.
Надбискуп Опети навео је у данашњем саопштењу да је понудио да се повуче како би сачувао епархију од подела, коју би сумња и губитак поверења могли да наставе да изазивају, пренео је АП.
Ватикан је у саопштењу навео да је папа прихватио Опетијеву понуђену оставку и именовао другог монсињора да служи уместо њега.
Опети, који је предводио париску цркву од 2018. године, послао је писмо папи Фрањи у којем је понудио да поднесе оставку након извештаја у часопису „Поан“, у којем се наводи да је имао интимни однос са женом уз њен пристанак.
Он је рекао листу „Поан“ да није имао сексуалне односе са женом, али је лист навео да се у чланку ослонио на неколико анонимних извора који су рекли да су видели имејл из 2012, који је Опети грешком послао својој секретарици.
Он је негирао да је аутор имејла.
„Молим за опроштај оне које сам могао да повредим и уверавам вас у своје дубоко пријатељство и молитве“, истакао је Опети у свом саопштењу.
Часне сестре - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2019
Kатолички самостан се затвара зато што се главна часна сестра заљубила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала