Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Србију стижу нови Панцири из Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПротивавионски ракетни систем "Панцир С"
Противавионски ракетни систем Панцир С - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин саопштио је да Београд купује нове комплексе противваздушне одбране "Панцир", јављају руски медији.
"Корнете смо добили. Добили смо тенкове, оклопне транспортере, купујемо нове Панцире", рекао је Вулин на састанку са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом.
Он је додао да ће представништво руске војске ускоро бити отворено у Београду. Остале су још техничке ствари.
Говорећи о динамици развоја односа између Русије и Србије, он је истакао лични допринос Шојгуа по том питању.
"Без твог личног доприноса ништа од тога не би било. И сада желим да ти се искрено захвалим за то", рекао је Вулин.
Шојгу, са своје стране, изјавио је да је билатерална сарадња Москве и Београда разноврсна.
"Настављамо нашу војну сарадњу, изводимо заједничке војне вежбе. Из године у годину их има све више. Програм наше војне сарадње се проширује. Војно-техничка сарадња је такође успешна. Програм који смо зацртали пре много година се реализује у етапама, у року и у тим обимима о којима смо се договорили", рекао је Шојгу.
Како се наводи у саопштењу Министарства полиције Србије, Александар Вулин је разговарао данас у Москви са Сергејом Шојгуом о наставку сарадње две земље у области безбедности. Вулин и Шојгу су се сагласили да сарадња између Србије и Руске Федерације никада није била на овако високом нивоу.
Министри су, како се навод у саопштењу, са радошћу констатовали да су се сви договорени пројекти из времена када је Вулин био на челу Министарства одбране, успешно реализовали и да ће тако бити и убудуће.
Посебан допринос јачању сарадње између две земље, како су истакли, дали су председници Александар Вучић и Владимир Путин, чији су добри односи потврђени и на 19. сусрету два председника, који је недавно одржан у Сочију и чији је резултат постизање енергетског споразума захваљујући коме грађани и привреда Србије имају довољне количине енергената и гаса по најповољнијим ценама.
Вулин је захвалио министру Шојгуу на личном доприносу развоја односа снага безбедности две земље и нагласио да политика војне неутралности којој је Србија доследна, омогућава да та сарадња буде још интензивнија.
Вулин је захвалио Шојгуу на томе што Русија поштује суверенитет и интегритет Србије.
Уредница Спутњика Србије Љубинка Милинчић коментарише посету Вучића Москви:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала