- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички милијардер: Држави прети грађански рат

© Sputnik / Артур ГабдрахмановПротести испред здања Капитола у Вашингтону
Протести испред здања Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Постоји веома велика опасност да Сједињене Америчке Државе склизну у грађански рат у наредних 10 година због изузетне подељености у земљи, рекао је амерички милијардер Реј Далио.
Далио, оснивач једног од највећих инвестиционих фондова на свету, чије је богатство процењено на 20 милијарди долара, написао је у својој новој књизи да постоји чак 30 одсто шансе да се тако нешто догоди, „јер се игноришу правила владавине“.
Далио је навео да постоји шест фаза циклуса унутрашњег реда или нереда, који се завршавају грађанским ратом. Он тврди да се САД сада налазе у петој фази: лоше финансијско стање и интензивни конфликт, преноси РТ.
„На пример, када се о спорним изборима донесе одлука и када губитници поштују ту одлуку, јасно је да се поштује ред. Када се око власти бори и граби, то јасно указује на значајан ризик од револуционарне промене са свим пратећим нередом“, написао је Далио.
Он је подвукао да су људи, укључујући и високе званичнике, отворено сумњали у валидност недавних председничких избора и изразили спремност да се боре за своја уверења.
Далио је такође цитирао неколико студија које показују раст поделе између две партије, при чему је та подела емоционално оптерећена. Тако је, према његовим речима, недавно истраживање показало да 15 одсто републиканаца и 20 одсто демократа мисли да би земљи било боље ако би већина у противничкој политичкој партији „само умрла“.
Он је такође рекао да је Устав „најдуготрајније и мерило унутрашњег поретка којем се највише људи диви диви“, што „вероватноћу да ће бити напуштен чини мањом, али трауматичнијим ако до тога дође“.
Амерички војници у саставу Кфора на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
СРБИЈА
„Америка се враћа“: Балкан чекају проблеми
Трупе Националне гарде на источном крилу Капитола. - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Сједињене Државе Југославије – карикатура као наговештавај америчког грађанског рата /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала