- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Спремамо комплекс мера које ће спречити могућу агресију Русије на Украјину

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Џозеф Бајден на конференцији о клими у Глазгову
Амерички председник Џозеф Бајден на конференцији о клими у Глазгову - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Америчка администрација припрема низ комплексних иницијатива које треба да спрече могућу агресију Русије на Украјину, изјавио је амерички председник Џозеф Бајден.

„Бавим се разрађивањем низа комплексних иницијатива чији је циљ да учине да Путину буде веома тешко да спроведе оно од чега људи страхују“, рекао је Бајден новинарима на питање које кораке ће предузети Вашингтон поводом ситуације на руско-украјинској граници.

Подсетимо, амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је недавно да Русија намерава да дестабилизује ситуацију у Украјини изнутра и ствара могућност за инвазију.
„Дубоко смо забринути због доказа да Русија намерава да изврши агресивна дејства против Украјине. Ови планови укључују напоре да се Украјина дестабилизује изнутра, као и војне операције великих размера“, рекао је Блинкен.
Амерички државни секретар је рекао да је Русија значајно повећала свој војни потенцијал на граници са Украјином, као и да ће Вашингтон бити спреман да уведе велике економске санкције Москви у случају наводне инвазије.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао је такве и сличне изјаве из западних земаља и Украјине о могућој инвазији, празном и неоснованом ескалацијом напетости, истичући да Русија ни за кога не представља претњу.
Он при томе није искључио могућност провокација којима би се оправдале овакве изјаве и упозорио је да ће покушаји да се криза на југоистоку Украјине реши војним путем имати озбиљне последице.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
РУСИЈА
Патрушев: Видећемо да ли ће Америка успети да уразуми партнере у Кијеву по питању Донбаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала