- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оставка уживо /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Динамо Загреб изгубио је на Максимиру у четвртфиналу купа Хрватске од Ријеке резултатом 3:1 и био је то повод да тренер Дамир Крзнар поднесе оставку. Учинио је то одмах после меча у тренуцима када је давао изјаву за клупски Јутјуб канал због чега се и сниматељ нашао у чуду.
Крзнар који је „модре“ преузео средином марта ове године након што је Зоран Мамић, чији је био помоћник, морао да оде из клуба и из земље због правоснажне пресуде Врховног суда Хрватске, није желео ништа да чека, већ је доживео као морални чин да у изјави за званични Јутјуб канала Динамо Загреба поднесе оставку.
„Чињеница је да резултат није ту, како у Купу Хрватске тако и у првенству у којем каскамо, а уврло тешку утакмицу са Хајдуком улазимо пољуљани. Мој морални чин је да направим све за екипу и за Динамо, који је увек на првом месту и моја процена је да екипи треба позитиван шок. Можда сам тренутно још вруће главе, али неће се ништа променити ни сутра и дефинитивно дајем оставку са циљем да екипа доживи ментални шок који јој је потребан. Хвала на подршки навијачима, који су ми је давали и извињење онима који нису били задовољни. желим сву срећу новом тренеру и Динаму, чији сам навијач био од малих ногу и бићу до дубоке старости. Мислим да је у овом трентуку разлаз најбоља опција“, изјавио је у камеру Крзнар на шта му је сниматељ одговорио:
„Ево, мало сте нас затекли, али тренеру, заиста вам хвала на свему“.
Тако се то ради у озбиљном клубу какав је Динамо Загреб где тренер не чека да буде отеран како би узео обештећење, већ као морални чин и из љубави према клубу сам поднесе оставку зарад шок терапије пред велики дерби који очекује Динамо са Хајдуком из Сплита 5. децембра на Максимиру.
Динамо Загреб је експресно реаговао и већ сутрадан је именовао новог тренера, а реч је о Жељку Копићу.
Судија Срђан Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
СПОРТ
Српски арбитар избачен из фудбала десет година, мора и у затвор /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
СПОРТ
Хало, Лондон зове – Фиорентина одбила највећу понуду за српски дијамант
Торцида Хајдук Сплит - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2021
СПОРТ
„Хајдук Сплит је из Србије“... „Не, не из Швајцарске“ – урнебесни одговори Британаца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала