Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одлука министарства: Ђаци у школским клупама и следеће недеље

© Depositphotos.com / ArturVerkhovetskiyШкола - илустрација
Школа - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Министарство просвете сваке недеље четвртком прави пресек ситуције у школама и ово је већ трећа недеља са непосредним моделом наставе, а тако ће бити и следеће недеље, изјавио је министар просвете Бранко Ружић.
Непуних хиљаду ученика је у овом тренутку заражено корона вирусом, што је 0,15 одсто, али то је статистика и важно је да едукацијом и радом и са ученицима и са наставницима промовишемо примену епидемолошких мера, али и подижемо свест о потреби да се са овом пошасти изборимо, а пут ка томе је вакцина, навео је Ружић.
"Овај систем јесте виталан, али не може да буде изузет из опште популације и зато је битно да се све мере поштују. Нажалост, има случајева да родитељи шаљу болесну децу у школу, али то није велики број и на нама је да радимо на превенцији и едукацији", рекао је министар просвете.
Реакција на непосредну наставу у школама је више него позитивна и није било протеста ни родитеља ни наставника, казао је он.
"Било је речи о ранијем термину распуста, а за све нас је на првом месту здравље ученика. Иницијална идеја је била да се распуст отпочне две недеље раније да су остали лоши параметри, међутим, како бројке падају, а како је ситуација у школама добра, одлучили смо да радимо по календару који је и прописан. Ако дође до погоршања примењиваћемо примерене мере", навео је Ружић.
Што се тиче екскурзија, министар је рекао за РТС да су оне теоретски могуће уколико је школа у зеленој зони, као и локална самоуправа односно дестинација у којој екскурзијан односно настава у природин треба да се одржин али је то суштински много компликованије извести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала