- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Норвешкој прете америчке санкције због изјаве о НАТО-у

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаОсло
Осло - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Председник Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев сматра да постоји могућност да Америка уведе санкције против Норвешке због изјаве о ограничавању кретања снага НАТО-а код руских граница.

„Сједињене Америчке Државе на сваки могући начин се супротстављају таквим демаршевима својих савезника из војног блока. Није искључено да ће и Норвешка доспети под неке санкције Американаца и њихових сателита. Али тренд је очигледан: европске чланице НАТО-а су против заоштравања односа са Русијом и тај тренд ће јачати како Сједињене Америчке Државе буду губиле власти и ауторитет како у војној сфери, тако и у светској политици“, истиче Бондарев.

Како је додао, Министарство спољних послова Норвешке противи се активном кретању НАТО савезника у близини руских граница, јер за Норвешку није од користи нити јој је потребан сукоб са Русијом.
Раније је министарка спољних послова Норвешке Аникен Хуитфелд изјавила да се нова влада земље залаже за ограничавање кретања савезника НАТО-а у близини граница Русије.
Дизел-електрични ледоломац Иља Муромец Северне флоте Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Норвешки политичар се обратио Америци због "Русије која стоји пред вратима"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала