- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац“: Хрватски председник на мети због изјаве

© Tanjug / HINA/TOMISLAV PAVLEKЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић, који се нашао на мети критика Бошњака и дела хрватске јавности због, како кажу, релативизације Сребренице, поновио је да Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац.
„То је тежак злочин с елементима геноцида, то је рекао и суд, али ниједан суд не може бити Свето писмо. Неким људима је то добро легло, неким људима или нељудима то није добро легло. Пет хиљада или осам хиљада људи или 80.000 људи није исто. Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла да шкоди“, упитао је Милановић на конференцији за новинаре.
Истакао је да у његовој изјави нема ничег погрешног и констатовао да свака његова критика у БиХ наилази на исте реакције, објавио је портал „Индекс“.
„Ја нисам ментор (Драгану) Човићу, реалност је да је он тамо представник. Испада да ХДЗ и СДА тамо имају монопол на бошњаштво и хрватство и тако то можда и јесте у БиХ. Изетбеговић није толико представник Бошњака колики је Човић представник Хрвата. Туђман је исти као Милошевић, наши генерали су исти као Младић и Караџић, то је сулудо“, рекао је хрватски председник.
Додао је да се у четвртак чуо са лидером ХДЗ-а у БиХ Драганом Човићем, који га је, како је казао, мало брифовао.
„Неки људи цело време говоре да је Хрватска била агресор и да су Туђман и Шушак били исти као Караџић и Младић. Ја сам рекао да Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац“, навео је Милановић, пренео је Танјуг.
Сцена испитивања из опере Фиделио - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РЕГИОН
Почиње нова фаза проказивања Срба: Кад их неко пита да ли су геноцидни, не смеју ни да ћуте
Гидеон Грајф, председник Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992.до 1995.године. - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Грајф: За Сребреницу се олако користи реч геноцид – тако тај термин постаје безначајан
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Додик о Сребреници: Пре бих у затвор него да признам нешто што се није десило
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала