- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ЗОИ: Бајден планира бојкот, а Путин пут у Кину

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђингпинг
Председници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђингпинг - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин открио је да планира да се појави на Зимским олимпијским играма у Кини. Претходно је председник САД Џо Бајден изјавио да Америка планира потенцијални дипломатски бојкот ЗОИ.
Путин је током инвестиционог форума ВТБ Капитал „Русија зове!“, преноси „РТ“, одговорио на питање да ли би желео да заједно са председником Кине Си Ђипингом гледа алпско скијање или хокеј одговорио следеће:
„Планирао сам да идем на церемонију отварања“, истакао је Путин.
Председник Русије добио је и прихватио позив на ЗОИ од председника Кине, у септембру је открио Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
На Зимским олимпијским играма, које су на програму од 4. до 20. фебруара 2022. године, можда неће бити америчких званичника.
„Разматрамо идеју о бојкоту Олимпијских игара у Кини“, изјавио је Џо Бајден средином новембра, да би се недуго затим огласила и Русија која је изјавила да исти бојкот није у плану.
Подсетимо, руски спортисти ће се на ЗОИ 2022. такмичити под именом Олимпијског комитета Русије због рестрикција које је увела Светске антидопинг агенције (ВАДА).
Забрана која ће истећи у децембру 2022. године не дозвољава ни високим званичницима Русије да се појаве на великим такмичењима као што су Олимпијске и Зимске олимпијске игре, али уз могућ изузетак.
„Правила не важе за државнике који добију позив на такмичење од стране првог човека или премијера државе која организује то такмичење“, наводи се у правилима, подсећа „РТ“.
Застава Олимпијског комитета Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
СПОРТ
Русија и даље под санкцијама, али – „Чајковски“ је спреман
Невена Игњатовић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
СПОРТ
Вапај Српкиње: Није све онако како видите!
Јевгенија Медведева - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
„Рускиње ће победити – и то се многима неће свидети“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала