- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Барска надбискупија и Которска бискупија неће тражити верницима ковид потврде за улазак у цркву

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/JøMa/Cropped photo / Трг и катедрала Светог Трипуна у Котору
Трг и катедрала Светог Трипуна у Котору - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Барска надбискупија и Которска бискупија саопштиле су да неће тражити ковид потврду као услов за улазак у вјерске објекте, што је прописано новим мјерама за сузбијање вируса корона.
Барски надбискуп Рок Ђонлешај и которски бискуп Иван Штироња навели су у заједничком саопштењу да их је изненадила одлука здравствених власти без претходних консултација са црквеним поглаварима, јер, како наводе, „дубоко задиру у вјерску слободу и саму добробит вјерника“.
Поручили су да их „збуњују и понижавају ставови појединаца који би хтјели да се вјерски дјелатници претворе у инспекторе и полицајце, када је у питању придржавање и спровођење мјера“.
У Црној Гори су од 1. децембра нове мјере против ковида потребне су потврде за боравак у унутрашњости угоститељских објеката, за присуство свим културолошким и спортским догађајима – како на отвореном и затвореном простору, Национална дигитална ковид потврда је услов за улазак и у дјечије играонице (једна особа на осам метара квадратних) вјерске објекте, теретане, биоскопе, позоришта и концертне хале.
Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
РЕГИОН
И у Острог само са ковид пропусницом – већ од среде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала