- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићев рецепт – Медведев ућуткао безобразну публику /видео/

© REUTERS / SUSANA VERAРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, поново је доживео да му публика усред Мадрида звижди. „Рат“ између Медведева и шпанске публике траје годинама, а овога пута безобразлук навијача на трибинама превазишао је све мере.
Данил Медведев победио је Јан-Ленарда Штруфа и одвео је Русију у велико финале Дејвис купа, а током меча навијачи су здушно подржавали немачког играча.
Руси су претходног викенда победили Шпанију и тиме је елиминисали са Завршног турнира, што је само допринело да „мржња“ Шпанаца буде још већа у наредним мечевима.
Анимозитет Шпанаца према Данилу Медведеву траје од 2019. године, с тим што су овога пута навијачи у Мадриду претерали.
Због тога је Рус знао како да им одговори, те је после дуела одговорио гестикулацијом рукама, ударајући ногом о терен, а затим и изјавом.
„Заиста сам срећан што смо у финалу. Иза нас су две сјајне недеље, а врхунац је био када смо победили Шпанију. Победити Шпанце у Мадриду било је посебно за све нас. Били смо тако срећни у свлачионици што смо их победили, на њиховом терену“, рекао је Медведев, док су са трибина стизали звиждуци.
Навијачи су наставили да негодују, а Данил им је само поручио:
„Све је кренуло 2019. године, и није ми тешко ово увек да поновим: 'Људи (Шпанци) и даље не знају који је рецепт да ме победе – требало би да ме подрже. Тако да, све је у реду, наставите да звиждите и ја ћу побеђивати“.
Третман који Медведев има од стране шпанске публике, сличан је оном у Њујорку и Лондону када Новак Ђоковић игра на УС опену и Вимблдону против скоро па сваког тенисера.
И рецепт Ђоковића био је истиа, хранио се том „негативном“ атмосфером и побеђивао је.
Једном када су навијачи престали и почели да навијају за њега, као што је то био случај ове године у Њујорку, Ђоковић је изгубио.
Па, Шпанци, можда би требало да послушате Медведева уколико желите да Русија изгуби од Хрватске у недељу у финалу Дејвис купа.
Руси доминантно до финала против Хрватске – првог после 14 година!
Ђоковић поново „на мети“ АТП, навијачи бесни; Новак: „Не чуди ме и не изненађује ме“
Италијан је био упоран, али се Новак није дао: Бићете информисани – срећан Божић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала