- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Напето у Аустрији: Протести у Бечу, полиција процењује да је било 40.000 људи, забележени инциденти

© AP Photo / Florian SchroetterПротест у Бечу након најављеног локдауна
Протест у Бечу након најављеног локдауна - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
У центру Беча одржани су бројни протести противника корона мера и обавезне вакцинације, због којих су затворене за саобраћај многе улице.
Према проценама полиције, у демонстрацијама је учествовало више од 40.000 демонстраната.
Главни протест одржан је на тргу Хелденплац, док је организована и шетња једном од главних улица, Рингом, преносе аустријски медији.
Полиција је саопштила како је било више привођења због пружања отпора према извршним органима.
Атмосфера на протестима била је напета и било је чарки са полицијом.
Протестно после подне почело је скупом левичара који су демонстрирали против пружања могућности неонацистима да учешћем у антикорона протестима релавитизују холокауст и шире своје идеје.
И на том скупу дошло је до гурања са полицијом и бацања предмета на чуваре реда, који су покушавали да учеснике преусмеравају како не би дошли у контакт са другим поворкама.
Полиција је била присиљена да користи бибер спреј.
Такође и део учесника демонстрација против корона мера бацао је разне предмете на полицију, која је успоставила контролу над ситуацијом употребом полицијских паса и кордонима.
Иначе, на улицама Беча налазило се, према Министарству унутрашњих послова, 1.200 полицајаца из разних делова Аустрије.
И новинари су били мета демонстраната, јер их учесници протеста вређали, називали лажовима, и често и нападали, преноси Танјуг.
Више екипа аустријских телевизијских станица због тога, поред камермана, тонца и новинара, на улице је послало и обезбеђење, које брине о тиму током извештавања.
Према саопштењу полиције за данас је било најављено укупно 27 протеста, који су блокирали у потпуности саобраћај у граду.
На највећи протест позвала је, као и пре две недеље, Слободарска партија Аустрије (ФПО), трећа политичка снага у земљи, која већ дуго води политику против епидемиолошких мера и вакцинације.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала