- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић није скидао осмех с лица у друштву „прве љубави“ /фото, видео/

© Фото : Скриншот / Твитер / Meadowlands RacingНикола Јокић са америчком новинарком – фарма у Њу Џерзију
Никола Јокић са америчком новинарком – фарма у Њу Џерзију - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, налази се у Њујорку где ће у суботу у 19 часова одиграти утакмицу против Никса. Јокић је посету „великој јабуци“ искористио и за, како каже, прву љубав – коњички спорт.
Центар из Сомбора живи од кошарке и са милионским уговором обезбедио је будућа колена, али добро је познато да су му прва и највећа љубав – коњи.
Јокић период у Србији, између НБА сезона, користи највише на својој ергели у Сомбору где одржава грла и ужива у њиховој појави.
Кошарка је у том периоду, не у другом, већ трећем или четвртом плану, и претпоставља се да ће се, када заврши професионалну каријеру, потпуно посветити коњима.
У току сезоне, због згуснутог распореда, Јокић нема шансу да се дружи са овим прелепим животињима и у интервјуима које је давао за америчке медије углавном је истицао да му, поред породице и Сомбора, највише недостаје његова ергела.
Ипак, у петак трећег децембра српски кошаркаш добио је ретку шансу да дан пре меча стигне у Њујорк и посети једну од фарми у Њу Џерзију.
Овај тренутак нису желели да пропусте медији који прате коњички спорт, па је Јокић дао кратак интервју за локалну станицу.
„Знам да у Америци има много коњичких трка. Желео сам да упознам мало људе из тог света, захваљујући Тиму сам сазнао за ово место и довео ме јутрос на фарму, гледао сам и трку... Заиста сам му захвалан на свему овоме“, рекао је Јокић.
„У Србији имамо око седам, осам или девет грла, све зависи од месеца у години. Уживам у њиховом присуству, и могу да кажем да ми је то прва љубав. Овде је било сјајно, у Србији није велики спорт, али овде доста људи прати. Само то што сам око себе имао 30-40 коња је сјајно искуство“, додао је српски кошаркаш.
Осмех Јокића на лицу док се дружи са коњима је непроцењив, те нема сумње да ће сјајног расположења дочекати утакмицу са Никсима.
Дуел Њујорка и Денвера на програму је у суботу у 19 часова, а директан пренос текстуалним путем моћи ћете да пратите уз Спутњик спорт.
Јокић је у каријери први пут постигао 40 поена у легендарној дворани Медисон Сквер Гарден, што значи да воли да игра у „Меки“ кошарке.
Останите уз Спутњик и од 19.00 до 21.30 испратите наступа МВП-ја.
Јокић славио уз „Боже правде“: Крстио се и дизао три прста – усред Америке! /видео/
„Увек у првим борбеним редовима!“ – Јокићи са три прста, али и нови позив за „обрачун“ /фото/
Америка га зове, а Србија негује: „Осећај је невероватан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала