Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Помама за селом 35 километара од Београда: Кућу тамо сада није лако купити

© Фото : pixabay.comКућа на селу
Кућа на селу - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
Пратите нас
Постоји једно градско насеље на територији града Панчева за којим влада специјална помама, а то је Качарево, удаљено непуних 35 километара од Београда.
Како каже једна мештанка, недавно је продата некретнина слична њеној, од око 90 квадрата, за свега 22.000 евра. Додаје да тренутно није тако лако наћи кућу у Качареву, јер су Панчевци заинтересовани.
Штавише, продају станове у овом граду, иако цене претендују да порасту јер Панчево бива све атрактивније, како би купили кућу са двориштем у овом месту. Подсећања ради, тражња за викендицама и кућама ван града – за живот, посебно је појачана откако је кренула пандемија. Примера ради, на Космају је квадрат већ 1.000 евра.
Мештани Борче такође траже Качарево, због близине, а посебно они који себи могу да приуште стан у граду и кућу на селу. Дели их око 50-ак минута вожње, што је идеално ако сте возач, а радите у граду и желите своју оазу мира у овом војвођанском месту.
Према званичним подацима, давне 1792. у Качарево су се доселили немачки досељеници и село је тада носило назив Франзфелд. Има свега неколико хиљада становника, али би могло да оживи у наредним годинама, како буде расло интересовање викендаша.
На домаћим сајтовима за продају некретнина отприлике су сличне цене. Квадрат је у просеку 300 евра, за солидну кућу. Тако се 90 м2 продаје за 30.000 евра, а била је чак оглашена и некретнина – која више није у понуди – где је квадрат износио мање од 170 евра. Наиме, 60-ак квадрата је нуђено за 10.000 евра.
Oсим тога, Качарево је као место идеално за поседовање куће за издавање лети, посебно ако уложите у ентеријер и двориште, те га обогатите базеном, роштиљем, ђакузијем на отвореном. Такве викендице су се добро издавале читавог лета, за неколико десетина евра по дану, преноси Телеграф бизнис.
Постоји шанса да Качарево и околна места добију на атрактивности и како се Панчево буде додатно развијало у будућности.
Село - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Неочекиван видовдански заокрет младих Срба: Назад из великог прљавог града — у село
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала